20 Temmuz 2015 Pazartesi




                     Kuzu Haşlama


     Malzemeler :

  • 1 kg kemikli kuzu haşlamalık
  • 2 orta boy patates 
  • 1 havuç
  • 2 defne yaprağı
  • 3 -4 tane karabiber
  • 1 -1,5 litre su
  • Tuz
   Yapılışı :

   Etlerimizi güzelce yıkıyoruz ve sularını sızması için süzgeçe koyuyoruz. Derin orta boy bir tencereye suyu koyup etleri içine ekliyoruz. Ocağa koyuyoruz kaynamaya başlayınca üzerinde köpükler oluşacaktır bu köpükleri kaşıkla alıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. On beş dk piştikten sonra havucu soyup uzun olarak dilimleyip içine atıyoruz.( eğer havuçtan hoşlanmıyorsanız koymayabilirsiniz )  Defne yaprağını , tane kara biberide tencereye ilave ediyoruz. Etlerin piştiğinden emin olduktan sonra soyup uzun olarak dilimlediğimiz patatesleri ekliyoruz ,tuzunu koyup patatesler pişince altını kapatıyoruz. Defne yaprağını içinden çıkarıyoruz. Afiyet olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder